• Størst på lamper
  • Fri levering fra 999*
  • Lave priser
Hjem / Kundeservice / Artikler om belysning / Belysning og kreativitet - viktigheten av god kontorsbelysning

Belysning og kreativitet - viktigheten
av god kontorbelysning

Det er mye du må tenke på for å få til en optimal kontorbelysning. Det fungerer definitivt ikke bare å tenke på utseende og design når du kjøper kontorlys. Fremfor alt skal man sørge for at få best mulig forhold for å utføre arbeidet. En dårlig belysning på kontoret kan ha en svært negativ innvirkning på ansattes prestasjoner, og til slutt på resultatene.

Her på Lysman finner du alt du trenger for å få til den perfekte kontorbelysning, fra tradisjonelle lysrør og tennere, kompaktlysrør, LED-pærer til standard halogenpærer
 
Refererer til arbeidsoppgaver og personalforhold
De viktigste faktorene ved valg av kontorbelysning er de oppgavene som skal utføres på kontoret, samt de enkelte ansattes individuelle preferanser. Både bord-/pultbelysning (plassbelysning) og overlyset (generell belysning) må justeres tilsvarende.

Belysning kontor - noen tommelfingerregler:
• Det grunnleggende kravet til kontorbelysning er at den har en passende lysstyrke i lesefeltet, for
å få en jevn generell belysning, samt at synsfeltet ikke forstyrres av blending.
 
• I dag jobbes det med dataskjerm på de fleste kontor, og belysningen må justeres tilsvarende. Det er viktig at lyset (eller dagslys) ikke påvirker arbeidet ved å blende den ansatte, sløre for skjermen, eller gi distraherende skygger eller refleksjoner.
• Visuelt krevende oppgaver krever ekstra sterk belysning. For eksempel anbefales det tre ganger sterkere plassbelysning ved detaljert tegning enn ved «vanlig kontorarbeid».
 
• Eldre mennesker trenger mer lys enn yngre mennesker. Her er det vanskelig å komme opp med detaljerte retningslinjer. Det er viktig at individet har muligheten til å regulere lysstyrken på sin arbeidsplass.
 
• Områder mellom arbeidsstasjoner i et kontor - kommunikasjonsflatene - trenger ikke så sterk belysning. Det er imidlertid viktig at kontrasten mellom arbeidsplassen og andre områder av rommet ikke blir for stor.
Lokal/arbeidsfunksjon Generell belysning (lux) Plassbelysning
Arkivering, kopiering 200 300
Vanlig kontorsarbeid 300 500
Arbetsplasser for CAD 300 500
Høyre krav på syn 300 750
Finere tegningsarbeid 500 1500
Konferanserom 200 500
Rengjøring Minst 200 lux på gulv  

Din handlevogn(0 st)

Handlevognen er tom
Total 0 kr
Til kassen