• Størst på lamper
  • Fri levering fra 999*
  • Lave priser

Kundeservice

FAQ - Ofte stilte spørsmål

Hva er leveringstiden?
i behandler din ordre direkte, og leveringstiden er 2-7 dager på lagervarer. Legg merke til at vilkår fra Bring gjelder ved levering, så vi anbefaler at du sjekker om det er mulig å få en levering til ditt postnummer. Når lagret har behandlet din ordre kan vi ikke lenger gjøre noen endringer i ordren.
Hvordan leverer dere?
Leveranser
Lysman leverer til Norge, Sverige og Finland. Alle varer kan brukes i Norge. Innen Norge sender vi med Bring. Leveringsprisen inkluderer toll.

Frakt for private kunder
Lysman sender med Bring og fraktkostnadene er 99 NOK (inkl. mva.) for levering til nærmeste utleveringssted. Vi tilbyr fri frakt ved ordre over 699 NOK. Dette gjelder ikke ved kjøp av lysrør som må leveres med Hjemlevering (199 NOK) eller Bedriftspakke (99 NOK). Hjemlevering er bare for private kunder (til private hjem) og skjer kveldstid. Pakker kan spores på Bring's nettside

MERK! Når du bestilt produkter fra Lysman er du som kunde ansvarlig for å angi korrekt leveringsinformasjon, og at du kan identifisere deg selv når du skal hente pakken. Etter at vi sender ut pakken har vi ingen mulighet til å endre leveringsadressen eller navnet på pakken. Vi kan ikke heller forlenge tiden som pakken oppbevares på utleveringsstedet.

» Her er en link der du kan skrive in din adresse for å se hvor nærmeste utleveringssted er Bring adressesøk

Vi del-levererer ikke til private kunder eller bedrifter. ikke

Frakt for Bedrifter
Bring Bedriftspakke - Levering på døren for bedrifter innen kl. 16. Bedriftskunder får sine bestillinger levert på døren hvis de oppgir gateadresse. Levering vil ikke bli varslet, slik at noen må være på stedet for å motta pakken. Fraktkostnader 99 NOK inkl. mva. Daglig leveranse mellom kl. 08-16.

Uavhentede varer
Hvis vi mottar pakker som ikke har vært hentet fra posten, forbeholder vi oss retten til å kreve alle kostnader som påløper i forbindelse med denne returen. Kostnad er idag 300 NOK. Betaling må gjøres innen 10 dager fra fakturadato.
Retur / Angerrett / Transportskade
Angerrett og retur
Du har rett til å returnere bestilte feilfrie varer. Melding om retur skal registreres på mail eller i vårt kontaktskjema eller nå oss på Telefon: 21014438 umiddelbart ved mottak av varen, og senest innen 14 dager etter levering. Kontakt gjerne oss via kontaktskjema og avvent videre instruksjoner før du returnerer varen. Dersom varen er tatt i bruk, kan ikke angreretten gjøres gjeldende. Hvis du på en uaktsom måte har ødelagt pakken slik at den ikke kan selges på nytt, vil vi trekke 30 % av prisen tilsvarende nedgang i verdi. Målet vårt er at du skal være fornøyd med produktet eller produktene du kjøper fra oss. Som både privatkunde og bedriftskunde har du en 14-dagers angrerett fra du mottok produktet og sender oss en melding om dette. Fra det tidspunktet du har sendt beskjed om at du vil kansellere kjøpet, må du returnere varen / varene senest innen 14 dager. Hvis produktet ikke er brukt og det returneres i uskadet stand i originalemballasjen, vil full refusjon bli mottatt, men hvis produktet har blitt brukt, har Lysman fradragsrett for dette avhengig av hvor mye avskrivning som har skjedd. For å påberope oss angreretten, må vi få beskjed innen 14 dager etter mottak av bestillingen om at du vil returnere en vare eller hele bestillingen. Returfrakt betales av kunden ved utøvelse av angreretten hvis hele eller deler av bestillingen blir returnert, som er 99:-, med unntak av lysrør og klumpete 99:-, med mindre annet er avtalt. Lagre leveringskvitteringen - husk at du er ansvarlig for returforsendelsen! Meldingen skal inneholde følgende informasjon; 1) ordrenummer 2) artikkelnummer på de produktene du ønsker å returnere.
De returnerte varene skal være i ubrukt og uskadet tilstand i originalforpakningen. Tenk på at du er ansvarlig for returforsendelsen til oss. umiddelbart ved mottak av varen, og senest innen 14 dager etter levering. Kontakt alltid oss via kontaktskjema og avvent videre instruksjoner før du returnerer varen. Dersom varen er tatt i bruk, som din egen, kan ikke angreretten gjøres gjeldende. Hvis du har på en uaktsom måte ødelagt pakken slik at den ikke kan selges på nytt, vil vi trekke 30% av prisen tilsvarende nedgang i verdi.

Reklamasjon
Varene du har bestilt skal være feilfrie ved levering. Skulle du få en defekt eller feilsendt vare skal du kontakte oss umiddelbart. Den feilsendte varen skal være i ubrukt og uskadet tilstand i originalforpakningen. OBS! Før du returnerer en defekt/feilsendt vare må du kontakte oss via mail eller vårt kontaktskjema for å få reklamasjonen godkjent. Ansvar for feil på bestilt vare er begrenset til det som nettopp er angitt. Fristen for å reklamere er to måneder fra det tidspunkt da du oppdaget mangelen. Reklamasjon må senest skje to år etter at du overtok tingen. Dersom tingen eller deler av den ved vanlig bruk er ment å vare vesentlig lengre, er fristen for å reklamere fem år. Informer om klageadgang til Forbrukerrådet ved tvist og angi kontaktinfo til disse. Vi ber deg om å sjekke varene så snart du mottar dem. Feilleveranser eller transportskader som blir oppdaget for sent kan ikke behandles. Som privat kunde har du alltid reklamasjonsrett etter norsk kjøpslov. Dette gjelder ikke forbruksvarer som for eksempel glødepærer. De oppgitte lystimene på emballasjen er en beregnet gjennomsnittlig levetid, ikke en garanti.

Transportskade
Hvis varene har blitt skadet under transport må du kontakte oss innen 7 dager. Hvis du mottar en levering eller skal hente en pakke og ser at den ytre emballasjen er skadet, skal du varsle betjeningen eller sjåføren direkte og ikke hente ut pakken.
Klageadgang til Forbrukerrådet ved tvist og suppler med kontaktinfo til disse. Lysman vil følge Forbrukerklageutvalget i Norge sine avgjørelser ved tvist.
Hvordan vet jeg hvilken sokkel jeg har?
Det finns mange forskjellige sokkler, og her finner ni en guide til de mest vanlige sokkler:

Det finns mange forskjellige sokkler, og dette er en guide til de mest vanlige:
E27 - "vanlig" klassisk stor skrusokkel - 27 mm i diameter. Skrus lett inn eller ut.
E14 - Mindre skrusokkel - 14 mm i diameter. Skrus i armaturen.
E10 - Enda mindre skrusokkel - 10 mm i diameter. Vanlig på små lamper til lysestaker og julestaker.
B22, BA9, BA15 - bajonettfatning, sokkel med to pigger. Det kan stå «s» eller «d» i sokkelens navn for å indikere om det er enkel (1) eller dobbel (2) kontakt(er) i bunnen av holderen.
GU10 - sokkel med 10 mm mellom pinnene. For å montere - vri pære ca en centimeter. For å demontere: vri pæren mot klokken. Noen ganger må du trykke lampen forsiktig inn mens du vrir.
G4 - to pinner med 4 mm mellom.
GU5.3 - to pinner med 5,3 mm mellom.
GX53 - to pinner med 53 mm mellom.
Watt, kelvin og lumen? Forklaring av begreper
Watt (W) - Et mål på strømforbruk, men gir ingen indikasjon på hvor mye lys lyskilden avgir. En 100 watts pære og en 20 watts sparepære gir omtrent like mye lys, men har forskjellig strømforbruk. Watt forkortet W. Lumen (lm) - Et mål på hvor mye lys en rundstrålende pære avgir, men det forteller ikke hvor mye energi den forbruker.
Candela (cd)- Et mål på hvor mye lys som en rettet lyskilde avgir, til en angitt avstand. Dette brukes i måling av spotlights.
Lux - Lux - Det vanligste målebegrepet for lys, som forteller hvor mye av lyskildens lysfluks som når en spesifikk overflate.
Ra / CRI -fargegjengivelsesindeks, jo høyere tall, jo bedre fargegjengivelse.
Kelvin (K) - angir fargen på lyset. For eksempel har en glødelampe en fargetemperatur på mellom 2500 - 2700 grader Kelvin. På lysrør og kompaktlysrør er kelvin ofte angitt slik som for eksempel "830" eller "865", der 8 står for Ra-verdi og 30 eller 65 for 3000 og 6500 kelvin.


2500 K Glødelys
2700 K Warm White / Varmhvit
4000 K Cool white / Kaldhvit
6000 K Dagslys
Er deres artikler CE-sertifisert?
Alle produkter som vi selger er CE-sertifisert, noe som betyr at produktene er i samsvar med de grunnleggende kravene som helse, sikkerhet, drift, miljø, og at den foreskrevne kontrollprosedyre er fulgt.
Les mer om dette på Hallå Konsument
Utfasning av glødepærer, halogenpærer mm...
Dette er en tolkning av de relevante EU-regelverket. For den nøyaktige ordlyden viser til Kommissionens regelverk.
Her kan du last ned Belysningsbranchens pdf
Fakta om LED og flimmer
Her finner du informasjon om flimmer og LED lyskilder:
Last ned pdf fra Belysningsbranschen
Har Lysman en fysisk butikk?
Nei, alle kjøp må gjøres på vår nettside. Vi har ingen salg over disk eller i en fysisk butikk.

Din handlevogn(0 st)

Handlevognen er tom
Total 0 kr
Til kassen