10 tips for deg som ska velge takbelysning

1. Ikke glem generell belysning

Det er praktisk å kunne ha sterk generell lys noen ganger. Skal du vaske huset, arbeid eller trenger en energi boost i en mørk vintermorgen kan det være fint å kunne slå opp sine dimmere koblet til tak belysning på maks. Da vil du se søppel i hjørnene, som kan være bra noen ganger.

2. Installere dimmere

Skal du installerer ny belysning er det like bra å ha dimmere overalt. På denne måten kan du endre karakteren av rommet med lysene. De samme lys kan gi en hyggelig, givende stemningsbelysning og en sterk generell lys.

3. Tenk på hvilken lysfarge pærene gir

Det er en forskjell mellom lys og lys - stor forskjell. Du trenger ikke ha samme belysning i taket som du har, si, i lesehjørnet, og derfor må du velge ulike typer lamper. Før du kjøper lysene, sørg for å lese opp på fargekoder for belysning slik at du kjøper riktig produkt til rett formål. Noen gir et hvitt lys, mens andre klart varmere tone.

4. Opprett en sentralt sted med lys

I noen rom er det et typisk sted du ønsker å sette i sentrum. Den klassiske er på kjøkkenet eller spisestuen hvor du ønsker å gjøre spisebordet til stedet de naturlig samles rundt. Dette vil gjøre deg fornøyd med lyset. En eller flere taklamper som henger ned over bordet og gir en behagelig, varm glød over spiseområdet gjør det til rommets sentrum. Deretter kan du legge til punkter av lys rundt i rommet, men øynene beveger seg lykkelig til spisestue.

5. Klart lys i hallen og trapper

I hallen og i trapper, er det fint å kunne slå på eller klart generell lys. Det er i hovedsak praktiske rom, og ikke steder der du sitter og kos, så å ha et hvitt lys der man å kler og fikser til seg er praktisk. Med ekstra lamper, kan du slå generell belysning av når du ikke er i hallen eller går i trapper.

6. Start med takhøyde

Hvis du har høyt tak, har du gode muligheter til å velge lamper. Du kan ha lysekroner og hengende lys. Med lavere tak er selvfølgelig færre muligheter, og du kan selv være å ha pærer som dirigerer lyset oppover mot taket for å lage plass.

7. Installere spotlights

For å installere spotlights er selvsagt en smakssak, og noen kan føle at spotlights på taket er "på vei ut." På den annen side, er det den perfekte løsningen hvis du har liten plass - taklys er bygget inn - og du kan designe lysene akkurat som du vil, og kan belyse hjem på mange måter.

8. Tenk hva slags lampe som passer best

I dag er det tre typer lys å velge mellom: sparepærer, halogenlamper og LED-pærer. De har forskjellige egenskaper og forskjellige fordeler og ulemper. For å gjøre et godt valg for tak belysning, les vår guide til de forskjellige typer lamper.

9. Ikke legg alt arbeidet på taket

Et rom hvor alt lyset kommer fra taket kan gi en ganske stiv og omysig følelse. Husk derfor å kombinere taklys med gulvlamper, bordlamper, lamper i bokhyller, lamper i vindu og hva det kan være. En godt opplyst rom trenger alle lyskilder.

10. Bestill dine lamper online

Nå kanskje vi snakker i egne ting, men det er ofte billigere og enklere å kjøpe sine pærer online. Her hos oss vil du finne alle lamper uansett hva du leter etter, så legger inn en bestilling og få belysning levert til deg.

Desktopvisning | Bytt til Mobilvisning
Lukk