Lukk
Hjem / Kundeservice / Artikler om belysning / Velg riktig bilpærer

Velg riktige bilpærer

Velg riktige bilpærer
Det å ha lys av høy kvalitet på kjøretøyet er viktig. Det handler om sikkerhet både for deg, dine passasjerer og andre trafikanter. Dette er et område der du ikke vil ta noen sjanser. Derfor bør du tenke deg nøye om når du skal bytte lyspærer på bilen, motorsykkelen eller annet kjøretøy. Velg en pære som har de riktige egenskapene.

Her skal vi fokusere på frontlyktene. Vær oppmerksom på at dette bare er en av komponentene når det gjelder bilens lys. Man skal selvsagt også ha kvalitetsprodukter når man bytter blinklyspærer, baklyspærer og andre typer bilpærer. Å ha gode frontlykter er nødvendig for å få den beste belysningen på veien foran deg. 

Her skal vi se nærmere på to typer lyspærer som er vanlig i biler; halogenpærer og utladningspærer (Xenon). 

Halogenpærer
En halogenpære har store fordeler når det gjelder lysstyrke, uansett om den brukes i bilen eller i boligen. Brukes den som lyspære til bilen gir den et klart og hvitt lys. Dette strekker seg langt fremover på veien. Lyspæren forringes heller ikke over tid. Du kan forvente deg den samme lysstyrken helt til den er utbrent. 

Med sin lange livslengde og fordelaktige pris, er halogenpærene et populært valg blant mange bileiere. En ulempe bør nevnes; de bruker mer energi enn andre alternativer. De genererer også en del varme. Du finner også gode halogenpærer til bruk på andre områder, som parkeringslys, blinklys, bremselys og baklys, etc. 
Halogenpærer er et godt alternativ som fungerer bra for de aller fleste. 

Xenonpærer
En Xenonpære fungerer ikke som en tradisjonell lyspære med glødetråd. Den består i stedet av et utladningsrør fylt med gass. Her oppstår det en elektrisk ladning som starter en bølge mellom to elektroder, noe som igjen skaper lys. Resultatet blir et meget sterkt og hvitt lys som krever mindre energi enn en halogenpære. Utladningspærer varer dessuten en god del lenger. 

De er derimot ikke de raskeste å slå av og på (selv om det skjer på mindre enn et sekund). Derfor egner de seg ikke til blinklys, eller som tradisjonelle frontlys, der du veksler mellom nær- og fjernlys. Du bør derfor kun anvende xenonpærer i frontlykter som er spesielt designet for akkurat denne typen pære. Dette er lyspærer som omdirigerer lyset for å skape nærlys. 

En utladningspære i en vanlig frontlykt som ikke er beregnet på dette kan være direkte farlig. Det sterke lyset kan komme til å blende sjåfører i motgående trafikk dersom lykten brukes feil. Se alle bilpærer


Fordonslampor från Osram

 

Lysman har opp til 42% rabatt på bilpærer

-50%
OSRAM ORIGINAL LINE 64213. Halogenpære H9 12V 65W
KJØP NÅ!
Art.nr:10080
128 kr/stk
(Ord. pris: 256 kr/stk)
-50%
Osram LEDriving Festoon  Premium 36 mm 4000 K. 6498WW 1W 12V S
KJØP NÅ!
Art.nr:1969
90 kr/stk
(Ord. pris: 181 kr/stk)
-50%
Osram Cool Blue Intense. 64150CBI-HCB 2-pakke
KJØP NÅ!
Art.nr:1712
94 kr/Pk
(Ord. pris: 189 kr/Pk)
-51%
OSRAM ORIGINAL LINE 9006L. Halogenpære HB4 12V 51W
KJØP NÅ!
Art.nr:10082
47 kr/stk
(Ord. pris: 95 kr/stk)
-52%
Osram bilpære ULTRA LIFE 5008ULT. R10W 2-pack
KJØP NÅ!
Art.nr:1723
12 kr/Pk
(Ord. pris: 25 kr/Pk)
-50%
Osram COOL BLUE INTENSE 64211CBI 55W 12. DUO-box
KJØP NÅ!
Art.nr:1947
297 kr/Pk
(Ord. pris: 594 kr/Pk)
Desktopvisning | Bytt til Mobilvisning