Hjem / Kundeservice / Artikler om belysning / Installere spotlights

Installere spotlights

Spotlights i taket og veggene har blitt en stadig mer populær kilde til lys i våre hjem, og det er ofte en god løsning. Det vil være ryddig, du kan spre ut lyskilder og få et behagelig lys, og de tar ingen plass. Med en dimmer koblet til dine spotlights, er det en praktisk løsning.

Men hva er det å tenke på når du skal felle inn spotlights? Hvilken lampe vil du velge? Er det en brannfare? Hvordan montere på smarteste måten? Her går vi gjennom noen ting du bør vurdere før du bestiller spotlights.

Halogen- eller LED-spots
Dette er en evig debatt, og hvis du spør forskjellige mennesker hvis du ska velge halogen eller LED-spotter, vil du få forskjellige svar. Noen hevder at kvaliteten på lyset er bedre i halogenvarianten mens andre hevder at moderne LED spots har minst like gode lysegenskaper. For mer informasjon om de forskjellige teknikkene, kan du lese vår sammenligning av sparepærer, LED og halogenpærer .

Men det vi kan si er at halogenlamper krever mer energi og bli mye varmere. Skal du installere halogen spotlights, er det utrolig viktig å følge instruksjonene fra produsenten, og sette infällningsburkar eller potter, hvor spotlights sitter.
Mellom lampe elektrodene blir det lett 200 grader og med dårlig ventilasjon kan stige enda mer - risikoen for brann er et faktum.

Felle inn spotlights i det eksisterende taket
En vanlig anledning til å felle inn spotlights eller LED-downlights er når du senker taket. Du kan bestemme hvor du vil at spotlights skal sitte og du kan lett gjemme ledninger og kabler.

Du kan selvfølgelig også senke taket bare for å få opp spotlights på en smidig måte.

Ønsker du spotlights direkte i nåværende tak vil det bli litt vanskeligere, selv om det sikkert er ganske gjennomførbart. Du kan deretter lage hull for armaturen og deretter fjerne alt materiale over på grunnlag av sikkerhetsinstruksjonene, og deretter finne en god løsning for å få bort kabling.

Innred med spotlights på badet
Hvis du ønsker spotlights på badet eller andre våtrom, må du vurdere lampens IP klass som viser hvordan fuktbeskyttet lampen er. Ulike regler gjelder for ulike deler av badet og jo nærmere dusj eller badekar du er, jo vanskeligere dine krav.
Sørg for å utforske de lampene som er godkjent var slik at du ikke kjøper feil lamper elektriker da ikke lov til å installere.

Leie en elektriker
Husk at de faste installasjonene for elektriske systemer over 50 volt skal utføres av en elektriker. Og er du usikker, anbefales det å leie en elektriker også for andre installasjoner. Resultatet er ikke bare sikrere, men ofte mer attraktivt.

Desktopvisning | Bytt til Mobilvisning
Lukk