Hjem / Kundeservice / Artikler om belysning / Velg riktig lys og skape lyse rom

Velg riktig lys og skape lyse rom

Mange av oss tror at vi har for mørkt hjemme. Spesielt i vintermånedene når vi bare har et par timer med solskinn, er det viktig å vurdere belysning i hjemmet. Det er viktig å velge riktig belysning og riktig type lys.
Men før vi går inn i det, så det kan være verdt å tenke på den andre interiøret. Kanskje er det ikke bare mangel på belysning som gir rommet en mørk og trist følelse.

Er det innredning som skaper mørket?
Faktisk, valg av farger og møbler har en stor innvirkning på hvor lyst rommet føles. Med mørke vegger, gulv, tak og møbler, kan det virke som rommet ikke får noen sollys, mens det faktisk er rommet som "svelger lyset."

Det smarteste er å male vegger og tak i fargene som er nær hvitt. Prøv å velge matte farger som gjør at lyset reflekteres i alle retninger. Ha ikke tunge gardiner i vinduene, disse stopper sollys. Lyset som kommer inn i toppen av vinduet er det som tar lengst inn i rommet og er noe du ønsker å være på. Også prøve å ha friområder på veggene. For mye malerier osv har tendens til å svelge lys i stedet for å spre den.

Siden kanskje det ikke gjør så mye at det finns mørkere områder i hjemmet. Det kan skape dynamik og bli strålende lese hjørner med bare en gulvlampe og lenestol. Men det første du må se på er hvordan du har dekorert.

Riktig belysning på rett sted
Under visse tider av året er det veldig mørkt, og da må vi i tillegg til sollys bruke lamper. Hvilken bør du velge?

Gulvlamper: En gulvlampe kan ofte ta over noen av solens funksjoner og det er en god idé å velge en lampe som også rettet lys oppover til taket. Da får rommet plass og lys på samme gang. Prøv å velge lamper som har litt hvitere lys og koble til en dimmer. Da får du inn i den livgivende lys når det er mørkest utendørs. Lær om fargetemperaturer og lys for å velge riktig.

Lys i vinduet: Når man ikke får naturlig sollys i vinduet, er det viktig å skape lyskilder der. Her finnes det forskjellige varianter. Du kan ha hengende lys, LED-strips eller sted lys i vinduskarmen. Velg den som fungerer, men ofte er en kombinasjon best.

Taklamper: Vi bruker ofte taklamper som er rettet nedover for å tilveiebringe generell lys i rommet. Det er rommets viktigste lyskilde. Dette er en feil - då den nedadrettede taklampen koncentrarar lys i et område. Har du en lysekrone av noe slag, som dirigerer lys i alle retninger, det kan ha en mer opplysende effekt.

Lyspunkter og generell belysning: Det vanlige generell belysning skapes best av flere kilder - kanskje spotlights i taket. Da kan du bruke en dimmer for å få det lyset du vil ha i hele rommet. Videre kan det være fint med flere mindre lyskilder rundt i rommet. Kanskje LED strips på bokhylle, bordlamper, mindre gulvlamper og andre ting som skaper dynamikk.

Her finner du vinduslamper

-20%
Mullan Messinglampe med 2m flettet tekstilledning. Rød ledning
Kjøp
Art.nr:20018
524 kr/stk
(Ord. pris: 655 kr/stk)
-20%
Mullan Industri-pendlad, bronsefarged, burlampa med 2m textilledning
Kjøp
Art.nr:20016
876 kr/stk
(Ord. pris: 1 095 kr/stk)
-50%
Wever & Ducré - Cork. Takpendel for flaske. Sort kabel
Kjøp
Art.nr:8601
713 kr/stk
(Ord. pris: 1 425 kr/stk)
-20%
Watt & Veke Hugo pendant copper
Kjøp
Art.nr:6122
570 kr/stk
-50%
Drop Cap Pendant Set Copper
Kjøp
Art.nr:2552
220 kr/stk
(Ord. pris: 440 kr/stk)
-50%
Wever & Ducré - Cork. Takpendel for flaske. Hvit kabel
Kjøp
Art.nr:8600
713 kr/stk
(Ord. pris: 1 425 kr/stk)
-20%
Watt & Veke Veronika pendant
Kjøp
Art.nr:6147
1 888 kr/stk

Her har vi golvlamper

Kjøp taklamper her

-30%
Airam Maxilux ST T5 målad reflector 2x14W IP20
Kjøp
Art.nr:2420
815 kr/stk
(Ord. pris: 1 163 kr/stk)
-30%
Airam Maxilux ST T5 målad reflector 2x35W IP20
Kjøp
Art.nr:2423
790 kr/stk
(Ord. pris: 1 128 kr/stk)
-20%
Globen GRACE takkrone Messing
Kjøp
Art.nr:3623
4 290 kr/stk
-30%
Airam Maxilux ST T5 24W IP20
Kjøp
Art.nr:2416
487 kr/stk
(Ord. pris: 695 kr/stk)
Desktopvisning | Bytt til Mobilvisning
Lukk