Hjem / Kundeservice / Artikler om belysning / Hvordan du dekorerer med lys

Fasadebelysning / Markbelysning - hvordan du kan dekorere med lys

En stilig og gjennomtenkt utendørs belysning er viktig å få hjem føles som en helhet. Utendørs belysning bør ideelt sett fungere som en forlengelse av innemiljø og skape komfort og kos.

Vi lever i et land som er mørkt store deler av året slik at behovet for en god utendørs belysning er ekstra stor. I denne artikkelen vil vi gi deg noen tips om hva du bør vurdere når du skal dekorere fasaden og hagen med lys.

Her hos Lysman vil du finne utendørsbelysning, lyslenker och andre produkter for hagelys og fasade belysning.

SKAPE ROM MED DIN UTEBELYSNING

Ifølge ekspertene er nøkkelen bak vellykket belysning å skape rom - du ønsker ikke at hagen bare føle seg som en mørk tomrom. Et godt utgangspunkt er å fremheve områdets grenser - gjerder, busker, trær og så videre.

Akkurat hvordan du går frem med lyssettingen er selvfølgelig en smakssak, og hvilke forhold du har. Man kan teste med varmt eller kaldt lys, og / eller ved hjelp av fargefiltre. Du kan også ha et mykere lys i enkelte områder og et skarpere, mer retningsbestemt lys i andra områder.

Variasjonene er uendelige, men hovedpoenget er selvfølgelig at din hage belysning vil lyse opp i mørket.

FORSKJELLIGE OMRÅDER KREVER ULIK BELYSNING

Det er noen tommelfingerregler for utendørs belysning og hvordan du tenker om ulike områder rundt huset deres. Rundt inngangen bør man for eksempel bruke et klart lys som fører rett. Lyset bør rettes til inngangsdøren og fasade - du vil ikke at gjestene blir blindet når de ringer på.

Hvis du har grusbane på eiendommen, er det viktig å huske at lys ikke bare vil skinne rett ut, men det skal treffe noe. Pollare / garden poles kan fungere her, men så lyset er rettet nedover.

Trær bør ikke være markert for sterk, men en bredere stråle av lys blir anbefalt. Tanken er at noen av området vil bli markert, og ikke bare treet.

PLANLEGGING OG FORBEREDELSE

Utöver detta är förstås planering och förberedelser viktigt när man ska fixa utebelysningen. Det är till att börja med bra att tänka på hur den omgivande belysningen påverkar. Om, till exempel, gatubelysningen i området är stark behöver även du mer ljus.

En god idé er å lage en tegning av hagen og bestemme hva som skal belyses og hvordan. Når du gjør dette, kan du gjøre en test belysning med billige armaturer, for å sikre at du setter penger på riktige ting. Er resultatet bra, er det bare å komme i gang for alvor.

Lykke til!

-20%
Konstsmide Elmas vegglampe. Hvit 7650-200
Kjøp
Art.nr:5465
87 kr/stk
(Ord. pris: 109 kr/stk)
Desktopvisning | Bytt til Mobilvisning
Lukk