Hjem / Kundeservice / Artikler om belysning / Hvilken dimmer passer till LED pærer?

Hvilken dimmer passer til LED pærer?

Å dimme lyset for rett lys atmosfære med de gamle, nå utestengt glødepærer var aldri et problem. Alle pærer var
dimmbare uansett hvilket merke eller kvalitet det var. Alle verdens belysning står for ca 20% av verdens elektrisitetsforbruk og av all elektrisitet som forbrukes av en glødepære, var bare 10% lys og resten gikk bort i varme.
Fra september 2009 begynte EU å fase ut glødepæren under en forordning om økodesign. Med de nye LED-pærer og sparepærer, er det ikke alltid lett å velge dimmer. De fleste dimmers på markedet i dag, er ikke utviklet for å styre disse lyskilder. Her finner du dimbare LED-pærer

Hvordan virker LED DIMRING?
Du som erstatter din gamle halogenbelysning og ikke har LED-pærer før, kan det være lurt å kontakte en elektriker for konvertering fra halogen til LED fordi kompatibiliteten til dimmere og transfomratorer kan føre til at lysdiodene blinker, får kortere levetid eller gir lyd. Dette er IKKE en feil på lyskilden (LED) og er derfor ikke grunnlag for en klage / reklamsjon. Så sørg for å finne ut før du bestiller LED-pærer.

HALOGEN - runt 30% energisparing

Halogenpære får sitt navn takket være en halogenfylld kapsel som omslutter glødetrådsfilament. Den har runt dobbelt så lang levetid som glødepæren og samme funksjonalitet.
MERK! Å betrakte vid dimming av Halogen:
Tenk på min / maks lasten - Startstrøm er høyere for 230V halogenpærer sammenlignet med glødepærer der de anbefalte at belaste dimmer med ca 80% av nominell effekt. For eksempel, hvis belastningen er 300W - 230V halogen valg en dimmer med en nominell effekt på 315W.

LED - gir runt 80% energisparing
Lysdiodpærer som vanligvis kalles LED-pærer. Teknologien utvikler seg svært raskt, og levelengd er ca 25 ganger lenger enn glødepærer. Mange 230V LED-lamper kan dimmes, men du bør tenke nøye gjennom sine valg av dimmer fordi mange av dagens dimmere ikke er utviklet for dimming av LED - se matrise for anbefalte dimmere..
Vi anbefaler at som en tommelfingerregel bruker 20%-regeln. For eksempel en dimmer med 315W merkeffekt lastet med maks 63W LED og en dimmer med 630W merkeffekt lastet med maks 126W LED. Dette er på grunn av den høye startstrøm som genereres ved aktivering av LED pluss at det også kan være store strømmer under drift.

Informasjon om tekniske standarder og dimmerkompabilitet hos OSRAM LED-pærer finner du her.
En god FAQ om Star Tradings LED-pærer og dimmerproblem finner du her.

Desktopvisning | Bytt til Mobilvisning
Lukk